Search

Home > Radio Jedaal > اپیزود شصت و پنجم: چه کسانی میخواستند ایران را به جنگ با طالبان بکشانند؟ چرا؟ و چگونه؟ گفتگو با محسن اسلام‌زاده
Podcast: Radio Jedaal
Episode:

اپیزود شصت و پنجم: چه کسانی میخواستند ایران را به جنگ با طالبان بکشانند؟ چرا؟ و چگونه؟ گفتگو با محسن اسلام‌زاده

Category: News & Politics
Duration: 02:03:52
Publish Date: 2022-02-13 20:02:20
Description:

از اواخر خرداد امسال و همزمان با پیشروی‌های طالبان و حرکتشان به سمت شهرهای بزرگ افغانستان، مطبوعات و رسانه‌های ایران پر شد از اخباری هولناک از جنایات این گروه. اخباری از قتل عام شیعیان توسط طالبان، اسیر گرفتن دختران و فروش آنها در بازار یا جهاد نکاح توسط طالبان، اعدام‌های گروهی و کشف گورهای دسته جمعی کسانی که توسط طالبان کشته شده‌بودند و نزدیکی طالبان و داعش. نکته قابل توجه این بود که اخبار و تصاویر این جنایات منتسب به طالبان فقط در رسانه‌های یک جناح خاص منتشر نمیشد. روزنامه‌های اصلاح‌طلب از یکسو و روزنامه‌های اصولگرا از سوی دیگر، ایران اینترنشنال و بی‌بی‌سی از یکسو، صداوسیما و تسنیم از سوی دیگر، یکصدا این اخبار را منتشر میکردند. اخباری که توسط شهروندان معمولی ترسیده یا متاثر شده در ابعادی وسیع بازنشر میشد. خیلی زود مراجع دینی و هنرمندان و سلبریتی‌ها هم به این موج پیوستند و اکثریت جامعه ایران مواضعی به شدت ضدطالبان گرفت. با تکمیل خروج نیروهای آمریکایی در شهریور و اخبار حاکی از مقاومت نیروهای هزاره در پنجشیر، صداهایی خواهان دخالت رسمی جمهوری اسلامی برای ایستادن مقابل طالبان و کمک به آنچه «مقاومت پنجشیر» میخواندند شدند.


حالا پنج ماهی از آن روزها میگذرد. دیگر رسانه‌ها خبری از گورهای دسته جمعی شیعیان توسط طالبان منتشر نمیکنند و خبری هم از پنجشیر نمی‌آید. اما آیا وقتش نیست کمی به عقب برگردیم و بپرسیم چرا در دوره‌ای چند هفته‌ای عده‌ای سعی کردند فضای حسی و عاطفی جامعه ایران را تا این حد تحریک کنند که عده‌ای از مردم ایران زیر تحریم، خواهان حمله نظامی به افغانستان شوند. افغانستانی که تا امروز هیچ ابرقدرتی نتوانسته از حمله نظامی به آن موفق بیاید و باعث ورشکستگی سه امپراطوری بریتانیای کبیر، اتحاد جماهیر شوروی و حالا هم آمریکا شده. وقت آن است که بپرسیم چه گروه‌هایی قصد داشتند تنش میان ایران و طالبان را به جایی برسانند که پس از روی کارآمدن طالبان ایران در مرز شرقی دچار بحران امنیتی شدید شود؟ هدف این گروه‌ها چه بود؟ و برای تحریک افکار عمومی از چه راه‌هایی استفاده کردند؟ و از این به بعد برای کشاندن ایران به درگیری با طالبان چه ترفند‌های دیگری را به کار خواهند برد؟


مهمان امشب محسن اسلام‌زاده است. او که از سال نود و چهار طالبان را از نزدیک دنبال کرده دو فیلم مستند «تنها میان طالبان» و «پرچم‌های رنگی» را ساخته و دو بار هم پیشتر، یکی در خردادماه و دیگری در شهریورماه مهمان جدال بوده. اسلام‌زاده اواخر خردادماه و در حالیکه اغلب تحلیلگران داخلی و خارجی با اعتماد به نفس میگفتند که شهرهای بزرگ مثل هرات و کابل ماهها مقابل طالبان مقاومت خواهند کرد پیروزی طالبان را قریب‌الوقوع دانست. این گفتگو سیزدهم بهمن در یوتیوب انجام شده و فایل ویدیویی ان را میتوانید در لینک زیر ببینید

https://youtu.be/e3lKGg7W0ZI



اما پیش از شروع : جدال اصرار دارد از هیچ گروه و فرد و نهادی کمک مالی نپذیرد. و همینطور اصرار شدید دارد تا از هیچ کس تبلیغ نگیرد. حتی از انتشارات و کتابفروشی ها و نهادهای فرهنگی. چرا که معتقدیم هرگونه کمک مالی. حتی یک ریال و یک دلار باعث این میشود که رسانه وامدار این فرد یا ان فرد و این گروه یا ان گروه شود. ما میخواهیم مستقل بمانیم تا از کسی نترسیم و سخن‌مان از ترس صاحبان قدرت و ثروت نلرزد و در گفتن چیزی که گمان میکنیم حقیقت دارد تردیدی نکنیم. ما میخواهیم شما مخاطبان عادی با کمترین مبالغ مشترک ما شوید و اجازه دهید ما این مسیر را برویم. اگر خارج از کشور هستید با مبلغ اندک پنج دلار در ماه مشترک ما در پتریون شوید. یا اگر دوست ندارید مشترک شوید به پی‌پل ما کمک کنید. و اگر ایران هستید با مبلغ پنجاه هزار تومن به شماره حساب زیر در بانک ملی اجازه دهید ما این راه را ادامه دهیم.


patreon.com/jedaal

paypal.me/jedaal


حساب بانکی برای داخل کشور:

بانک ملی بنام مجید علیزاده

6037991815099597

Patreon.com/jedaal

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Total Play: 0